Dhi Saç Ekim Yöntemi

DHİ Saç Ekim Yöntemi; Sağlık sektörünün gelişmesi ile beraber saç ekimi konusunda farklı teknikler de ortaya çıkmıştır. Özellikle son zamanlarda tercih edilen DHI yöntemi saç ekimi yaptırmak isteyen kişilere büyük avantajlar sunmaktadır. Bu yöntem özellikle sağlık açısından kişilere büyük fayda sağlar. Çünkü DHI yönteminde iz ya da yara durumu söz konusu değildir. DHI Saç Ekimi açılım olarak Direkt Saç Ekim yöntemi olarak bilinmektedir.

Saç ekimi Son zamanlarda sıklıkla uygulanan bir yöntemdir ve deri üzerinde herhangi bir iz ya da kesim yarası bulundurmaz. Teknik genel olarak başın arka tarafından alınan saç köklerinin başın üst kısımlarında birleştirilerek daha sağlıklı ve güçlü saçların ortaya çıkmasını sağlamaktır.

DHI yönteminde kesim işlemi yapılmadığı için hastaların iyileşme süreci de daha hızlı olmaktadır. Özellikle yoğun bir hayata sahip olan kişiler bu teknik sayesinde hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmektedir.

Yöntem için saç kökleri donör olarak kabul edilen bölgeden alınır. Donör bölgesinde herhangi bir kesim işlemi yapılmaz. Buradan alınan saç kökleri ihtiyaç duyulan baş kısmına dikkatlice dikilir.

Dhi Saç Ekim Yöntemi Nasıl Yapılır?

DHI yönteminde bazı aşamalar vardır. Kişilere saç ekimi yapılacak zaman bu aşamalar tek tek gerçekleştirilir. Aşamalar genellikle şu şekildedir; Saç analizi, saç köklerinin alınması, saç köklerinin yerleştirilmesi ve beklenen doğal sonuçlar.

  1. Saç Analiz Aşaması: İşleme başlamadan önce tüm saç köklerine saç analizi yapılır. Saç analizinde saç yapısı, saçın kalitesi ve saç yoğunluğu belirlenir. Bu belirlemelerin tamamı bilgisayar destekli ortamda yapılmaktadır. Saç analizi sayesinde kullanacak yöntem ve saçın uygulanma alanı doğru şekilde belirlenir.
  2. Saç Köklerinin Alınması: Saç köklerinin alınması için saçlar belli bir seviyeye kadar kesilir. Saçın ön çizgisi saçın durumuna göre tasarlanır. Alınan saç kökleri, anestezi yapıldığı için herhangi bir ağrı durumu yaşamaz. İşlem süper ince yani 1mm iğneler yardımı ile yapılır. Saçların yoğunluğun ve kalitesini korumak amacı için saç kökleri ayrı ayrı çıkarılırlar. Çıkartılan saç kökleri de kaliteye göre sınıflandırılır.
  3. Saç Köklerinin Yerleştirilmesi: Saç köklerinin yerleştirilmesinde DHI kalemi kullanılır. DHI kalemi sayesinde saç kılları ayrı ayrı dikilir. Bu dikme işlemi için 1 mm’lik özel iğneler kullanılır. İğneler sayesinde alınan saç kökleri ve istenen alanlara istenen açıda ve derinlikte yerleştirilir.
  4. Beklenen Doğal Sonuçlar: Saç kökleri doğru şekilde alınıp, doğru şekilde düzeldikten sonra kişilerde 0 doğal sonuçlar ortaya çıkacaktır. Bu işlemlerden sonra ekilen saç kökleri dökülmeyecek ve saçlar sürekli olarak uzamaya başlayacaktır. Bu aşama işlem için doğal sonuçların ortaya çıktığı aşamadır.

Dhi Saç Ekim Yöntemi ile Fue Yöntemi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Dhi Saç Ekim Yöntemi ile FUE yöntemi arasındaki farklar özellikle sağlık açısından oldukça önemlidir. Yeni geliştirilen yönteme göre FUE yöntemi eski bir yöntem olarak kabul edilmektedir. Bu açıdan iki yöntem arasındaki farklar şu şekilde sıralanabilir;

  • DHI yönteminde başarı oranı FUE yöntemindeki başarı oranına göre daha yüksektir.
  • FUE yönteminde saç köklerinde kanamalar oldukça fazla görülür. Fakat DHI yönteminde kanama oldukça azdır. Çünkü bu yöntemde saç kökleri deriye dik şekilde yerleştirilir. Bu sayede kanama durumu da görülmez.
  • DHI yönteminde saçların tamamı kesilmez. Belirli seviyeye kadar kesim işlemi yapılır. Erkek ya da kadınlarda rahatlıkla uygulanabilir.
  • FUE yönteminde 1cm² alan için 40-45 atış yapılırken, DHI yönteminde 1cm² alana 110-120 adet atış yapılabilmektedir.
  • DHI yönteminde kişilerde yeteri kadar saç kökü yoksa göğüs ya da yüz bölgesinden de kıl kökleri alınabilir.
  • FUE ile saçlar doğal şekli ile ekilebilir. Fakat DHI işlemi ile saç köklerinin hepsi istenilen yöne doğru ekilebilir. Bu sayede saçlar mükemmel şekil almaktadır.
  • DHI yönteminde kullanılan tüm araçlar kişiye özel olup, tek kullanımlıktır. Bu nedenden dolayı FUE yöntemine göre daha pahalı bir uygulama olabilir.
  • DHI yönteminde iyileşme süreci daha hızlı gerçekleşir. Ama FUE yönteminde saç köklerinin bazısı tutmadan ölebilir. Bu açıdan iyileşme süreci de oldukça uzundur.

Dhi Saç Ekim Yönteminin Avantajları Nelerdir ?

  1.  DHI yöntemi sayesinde daha fazla saç kökü tek bir uygulama sayesinde deri altına yerleştirilebilir.
  2. Bu yöntem sayesinde baş kısmında santimetre kare başına saç kökü olarak daha fazla saç elde edilmektedir.
  3. Dökülmeye başlayan ve seyrekleşen saç kökleri bu yöntem sayesinde daha hızlı şekilde kurtarılır.
  4. Saçın tamamının kesilmesine gerek kalmaz. Saçlar belirli bir seviyeye kadar kesilirse yeterli olur.
  5. İşlem yapılmadan önce ya da yapıldıktan sonra herhangi bir yara izi ve travma görülmez.
  6. Kanama durumu DHI yönteminde oldukça azdır. Neredeyse hiç yok denilebilir.
  7. Kökler saç tiplerinde açılan alanlara doğrudan yerleştirildiği için enfeksiyon riski de oldukça düşük durumdadır. Bu açıdan işlem bir risk de taşımaz. Gönül rahatlığı ile uygulanabilir.
  8. Hastalar açısından hem daha az yorucu hem de daha az rahatsız edicidir.
  9. Saç köklerinden bu yöntem sayesinde daha yüksek verim alınabilir. Kaliteli saçlar ortaya çıkartılır.
  10. DHI yönteminde oldukça ince iğneler kullanılır. Ayrıca saç köklerine istenildiği gibi şekiller verilebilir. Doğallık ise bu uygulamada oldukça üst seviyededir.
  11. Hastada yeteri kadar donör saç bulunmuyorsa saç kökleri kişinin vücudundan da alınabilir.

Dhi Saç Ekim Yönteminde İyileşme Süreci ve Operasyon Öncesi Öneriler.

  • Dhi Saç Ekim Yöntemi iyileşme süreci oldukça hızlıdır. Kafa derisinde çok fazla kabuklanma görülmez.
  • Operasyondan sonra ortalama 5 ya da 6 gün sonra kabuklanma görülmeye başlar. Bu süreç 15 20 gün kadar devam eder ve sonra biter. Bu aşamadan sonra kişinin saçları yavaşça uzamaya başlar. Ayrıca saç kalitesi de artar.
  • Uygulamadan 3 ay sonra kişinin yeni saçları görünür hale gelecektir.
  • 6 aylık süreçte yaklaşık olarak %70’lik kısım saçlarla dolarken, uygulamadan 1 sene sonra %99’luk saç kökleri çoğalmaya başlar.
  • Uygulamanın başarılı şekilde devam etmesi için operasyon öncesinde de dikkat edilmesi gereken durumlar söz konusudur. Bu durumlar;
  • Operasyondan 1 hafta önceye kadar herhangi bir kan cıvıltıcı ilaç alınmamalıdır.
  • Operasyondan 3 gün öncesine kadar alkol ve zararı madde kullanılmamalıdır.
  • Sürekli kullanılan bir ilaç varsa doktor ile iletişime geçilmelidir.
  • Operasyona gelinirken kahvaltı yapılabilir.
  • Rahat bir kıyafet giyilmeye dikkat edilmelidir. Özellikle çıkartırken baş kısmını zorlamamalıdır.

DHI YÖNTEMİ SONRASINDA ÖNERİLER

  • Saç nakli yapılan alana 7 ile 10 gün boyunca darbe alınmamalıdır.
  • Operasyonda 1 gün sonra doktor tavsiyesi üzerine bandajlar çıkarılabilir.
  • Saçları yıkama işlemi için mutlaka doktor ile görüşülmelidir. Doktor tavsiyesi üzerine yıkama işlemine başlanmalıdır. Genellikle operasyondan 2 gün sonra doktorlar yıkama için izin vermektedir.
  • Doktor yıkama için onay verdikten sonra günlük olarak saç yıkaması yapılabilir.
  • Özellikle 7 ile 10 gün boyunca saçlar hergün düzenli olarak yıkanmalıdır.
  • 7. günden itibaren saç diplerinde görülen kabuklanmalar düşecektir.
  • Bu süreçte spordan saunadan ve havuz gibi hijyenden uzak alanlardan uzak durulmalıdır.
  • Güneşli havalara çıkarken şapka kullanılabilir.
  • Kabukların tamamen düşmesinden sonra normal şampuanlar ile saçlar yıkanabilir.
  • Doktorun izin vermediği sürece saç derisine herhangi bir krem ya da merhem kullanılmamalıdır. Bu kullanımlar saç diplerini olumsuz şekilde etkileyebilir ve iyileşme sürecini zorlaştırabilir.

OPERASYON SONRASI SAÇLAR NASIL YIKANIR?

Dhi Saç Ekim Yöntemi Operasyonundan 1 gün sonra bandajlar doktor tavsiyesi üzerine çıkarılabilir. Bu süreçte saçlar yıkayacak iseniz 2 ya da 3 gün sonra yıkamaya başlanmalıdır. Doktorunuz yıkama için size özel bir losyon ya da krem verebilir. Yıkama esnasında bu krem saç ekimi yapılan alana hafifçe uygulanmalıdır. Nazik hareketler ile saç derisi temizlenmeye çalışılmalıdır. Yıkama esnasında masaj yaparak saç derisini temizlemeye özen göstermelisiniz.

30 dakika kadar hafifçe yıkanarak ılık suyla krem ya da losyon saç derisinden çıkarılmalıdır. Saçlar kurutulacak ise soğuk ya da ılık saç kurutma makinesi ile kurutulmalıdır. Saç kurutma makinesini sıcak konuma getirmemelisiniz. Aksi halde saç derinizde daha fazla kabuklanmalar görülür. Yıkama işleminde yalnızca doktorun verdiği ilaçlar ya da kremler kullanılmalıdır. Yıkama işlemi her gün devam ettirilmelidir. 7 ya da 10 gün kadar yıkama işlemine devam edilir. Bu süreçte saç derisindeki kabuklar tamamen temizlenir. Özellikle doktorun verdiği losyon ve özel şampuanlar kabukların daha kolay şekilde saç derisinden atılmasını sağlamaktadır. Bu sebeple verilen özel şampuanların her yıkamada kullanılması önerilmektedir.