Kaliteli Kaş Ekiminin Şartları; Birçok insanda çeşitli nedenlerden dolayı kaşlarda seyrelme durumları gözlemlenebiliyor. Bazıları ise genetik faktörlerin etkisi ile doğuştan gelen seyrek kaşları için estetik anlamında kaş ektirme uygulamalarından yararlanmak istiyorlar. Kaliteli bir şekilde kaş ektirmek isteyen birçok kişinin merak ettiği birçok konu söz konusu. Bu soruların yanıtlarına göre de kaş ektirme uygulamaları hakkında detaylı bilgiler alarak kafalarındaki soru işaretlerini gidererek bu uygulamaları gönüllü bir şekilde katılabiliyorlar.

Kaliteli Kaş Ekiminin Şartları

Kaş Ekimi Esnasında Ağrı ve Sızı Olur Mu?

Kaş ekimi esnasında anestezi yöntemleri uygulanıyor. Yapılan lokal anestezi sayesinde kaş ekimi esnasında kişi hiçbir acı ve sızı hissetmiyor. Kaş bölgesindeki sinirlerin oldukça hassas olması, bu bölgeye yapılacak olan operasyonun anestezi altında yapılmasını gerekli kılıyor. Bu operasyonda kullanılan yöntem genellikle fue tekniği olduğu için herhangi bir kesi gibi durum söz konusu olmuyor. Ancak kaş ekimi uygulayıcının deneyimli olmasını gerektiren bir durum olarak biliniyor.

Fue Tekniği İz Bırakır Mı?

Fue tekniği; En çok merak edilen konuların başında fue tekniği sonrasında herhangi bir iz ya da emarenin kalıp kalmayacağı konusudur. Fue tekniğinde kaş bölgesinde bulunan kıllar tek tek alındığından herhangi bir iz durumu söz konusu değildir. İz bırakmama özelliği sayesinde fue tekniği birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen yöntemlerin başında geliyor. Fue tekniği sonrasında ortaya çıkan beyaz noktalar da operasyondan kısa bir süre sonra kendiliğinden geçiyor.

Kimler Kaş Ektirme İşlemi Yaptırıyor?

Kaliteli Kas Ekiminin Şartları; Kaş ektirme operasyonlarına en çok başvuran kişiler genellikle kadınlar oluyor. Bunun ana nedeni özellikle son yıllarda kalın kaş modasının sıklıkla tercih edilmesi başta gelen nedenler arasında yer alıyor. Bunun dışında yer alan bir başka neden de yaşa bağlı olarak kaşlarda zamanla meydana gelen seyrelmedir. Herhangi bir travmaya bağlı olarak kaşlarında dökülme meydana gelenler de kaş ektirme operasyonlarından yararlanmak istiyorlar. Hangi nedenden dolayı başvuru yapılırsa yapılsın kaş ektirme işlemi büyük ciddiyet gerektiren bir işlem olarak dikkat çekiyor.

Kaş Şekli Nasıl Tespit Edilir?

Hastalar, kaş şeklinin nasıl olması gerektiği konusunda düşüncelerini doktorları ile paylaşırlar. Bu konu hasta ve doktorun vereceği ortak karar ile tespit edilir. Bu kararın neticesinde kişinin yüz özelliklerine uygun kaş ekli tespit edilir. Herkesin yüz özelliklerinin birbirinden farklı olması yeni kaş imajı için yüz özelliklerine göre karar verilmesi gerekiyor. Özellikle doktorlar hastanın isteğine uygun bir şekilde makul kaş modeli tespit ederek uygulamayı yaparlar.

Operasyon Sonrasında Kaşlar Kısaltılmalı Mı?

Kaş ekimi operasyonu sonrasında kaşların asıl formuna ulaşabilmeleri için 7 ya da 8 aylık bir sürenin geçmesi gerekiyor. Bu süre kişiden kişiye göre değişilik gösterebiliyor. Ancak bu işlem öncesinde hastaların bilmesi gereken en önemli konu kaş ekimi yapılacak yere ekilecek olan kıl köklerinin enseden alınmasından dolayı zamanla uzayacağıdır. Ense kökünden alınan kıl köklerinin genel özelliğinin uzama olmasından dolayı bu kıl köklerinin kaş bölgesine ekimi neticesinde kaşlarda uzamalar meydana geleceği için hastalar belirli aralıklar ile kaşlarını kısaltmaları gerekiyor.

Alınan Sonuçlarda Doğallık Oranı Nedir?

Kaş ekimi nedeni ile başvuru yapan kişilere bu konuda işlemler yapıldıktan sonra kaş ekimi yapıldığı genel olarak hissedilmez. Hissedilmemesinde kaş ekimi uygulamasını yapan doktorun ve yapıldığı yerin yeterliliği de büyük önem arz ediyor. Konusunda uzman olmayan kişiler tarafından yapılan bu işlemlerde kaş ekimi yüz özelliğine göre tespit edilmediğinden ekilen kaşların doğal özellikleri olmayabiliyor. Bu nedenle bu işlemlerin konunun uzmanlarında yerine getirilmesi büyük önem teşkil ediyor.

Kaş Ekimi Sonrasında Tekrarlama Ekim Yapılır Mı?

Kaliteli Kas Ekiminin Şartları; Genel olarak profesyonel bir şekilde kaş ekimi yapıldığında ekilen kaşlarda dökülme meydana gelmez. Ancak eğer ki hasta isterse kaş ekiminden bir yıl sonra sıkılaştırma için ikinci bir operasyon yapılabilir. Ancak yapılan işlemlerde kaş yoğunluğu belirli oranlara kadar yapılabiliyor. Belli bir seviyenin üzerine ise çıkılmıyor. Bunun ana nedeni estetik özelliğinin kaybedilmemesidir.

Kaşlarda Küsme Meydana Gelir Mi?

Hastalara kaş ekimi yapıldıktan sonra kaşlarda küsme gibi durumlar meydana gelebiliyor. Böyle bir durumun ortaya çıkması ile birlikte hastaya yeniden kaş nakli işlemleri yapılıyor. Ancak yapılan işlemler neticesinde kaşlar belli bir şekle büründüğünde kaşlarda küsme gibi durumlar meydana gelmiyor.

Kaş Ekimi İşlemleri Kaç Seans Sürer?

Kaş ekimi işlemleri tek bir seansta biten bir işlemdir. Kaş ekimi birden fazla işlem ile yerine getirilen bir durumdur. Öncelikle kıl köklerinin ense kısmından alınması, ekilecek olan kanalların açılması ve kıl köklerinin açılan kanallara nakil edilmesi işlemleri ardı ardına yapılan işlemlerdir. Özel bir durum söz konusu değilse kaş ekimi işlemi tek bir seansta bitebilen bir işlemdir.

Kaş Ekiminde Hangi Yöntem Kullanılır?

Kaliteli Kaş Ekiminin Şartları ; Kaş ekimi işlemlerinde hastalara iki farklı yöntem uygulanıyor. Bu yöntemlerden birisi fue tekniği diğeri ise fut tekniğidir. Kaş ekimi için uygulanan fue tekniğinde ensede bulunan kıl kökleri tek tek toplanır. Fut tekniğinde ise kıl köklerinin alınacağı nokta kesi yapılarak kıl kökleri temin edilir. Bu nedenle birçok kişi tarafından fue tekniği tercih ediliyor. Kesi söz konusu olmamasından dolayı da operasyondan sonra herhangi bir iz durumu gibi bir durum söz konusu olmuyor.

Fue Tekniğinin Dezavantajları Var Mı?

Kaş ekimi için kullanılan fue tekniğinin süresi diğer yönteme göre daha uzun sürüyor. Kaş ekimi işlemlerinin ortalama olarak süresi 1 ile 2 saat arasında değişiklik gösteriyor. Fue tekniği ile bu süre sadece 15 ile 20 dakika arasında uzuyor. Fue tekniğinin hastaya sağlamış olduğu diğer avantajları göz önüne alındığında bu özellik bir dezavantaj olarak görülmüyor.

Kaş Ektirme Kararı Nasıl Alınıyor?

Kaş ektirme kararı genellikle kişinin kendi talepleri doğrultusunda alınan kararlardır. Kişi için yapılacak olan kaş ekimi kararı öncelikle kişinin kendi kararı olmalıdır. Bu karar alındıktan sonra konusunda uzman olan ehil kişiler ile görüşerek bu uygulama için ilk adımı atabiliyorlar.

Kaş Ekimi Sonrasında Kaşlar Formunu Ne Kadar Süre İçinde Yakalar?

Kaş ekimi işlemleri sona erdikten sonra ekilen kaşlar yaklaşık olarak 3 ay içinde uzayarak formunu yakalamaya başlıyor. Ancak kesin formunu ise kaş ekimi neticesinden 7 ile 8 ay arasında gerçekleşiyor.

Kaş Ekimi İçin Her Bölgeden Kıl Kökü Alınabilir Mi?

Kaş ekiminde kullanılacak olan kılların ince ve yumuşak olması gerekiyor. Kalın ve sert kıllar kaş ekimi için kullanılmıyor. Kıl köklerinin yumuşak ve ince olduğu bölge ise genellikle ense kısmıdır. Ense kısmında çıkan kıllar ile kaş bölgesindeki kılların fizyolojik özellikleri birbirine çok benzerdir. Bu nedenle kaş ektirmede kullanılacak kıl kökleri sadece ense kısmından alınıyor. Diğer kısımlarda yer alan kıllar sert ve kalın olduğu için kaş ektirme neticesinde estetik bir sonuç elde edilemeyeceği için tercih edilmiyor.

Kaş Ekimi Sonrasında Kaş Uzama Hızı Aynı Mı Olur?

Kaş ekimi işlemi bittikten sonra kaşar tam anlamı ile 1 yıl içinde normal formunu yakalar. Bu sürece girilmesi ile birlikte kaşlardaki uzama hızı önceki zamana göre daha hızlı olur. Kaş ekiminin ikinci yılına gelinmesi ile birlikte kaşlardaki uzama hızı biraz daha azalır. Bu da kaşların kısaltılması sıklığını azaltması açısından oldukça önemlidir.

Kaş Ekimi İçin Alınacak Kıl Köklerinin Sıklığı Ne Kadardır?

Kaşlarda yer alan kıl köklerinin yoğunluğunun belli bir seviyesi söz konusudur. Bu nedenle hastaya kaş ekimi yapıldığı sırada santimetre kareye ortalama olarak 60 adet kıl kökü eklenebiliyor. Bu nedenle kaşların yoğunluğu da belli oranda oluyor. Eğer ki kişi daha yoğun bir kaş özelliğine sahip olmak istiyorsa kaş ekiminden bir sene sonra sıklaştırma işlemleri yapılabiliyor. Ancak bu işlem için en az 1 yıl beklemek gerekiyor.

İnceltme İşlemi Yapılan Kaşlar Yeniden Kalınlaştırılabilir Mi?

Kalın kaş modasının yaygın olmasından sonra kaşlarda incelme görülürse yeniden kalınlaştırma işlemi için yeniden kaş ekimi yapılabiliyor. Bu konuda herhangi bir sorun yaşanmıyor.

Kaş Ektirme Nerede Yapılmalıdır?

Kaş ekimi işlemleri kolay bir işlem gibi görülüyor. Ancak bu işlemin göründüğü gibi kolay bir işlem olmadığını bu işlemi yapan ve yaptıranlar çok iyi biliyorlar. Söz konusu olan nokta estetik olduğundan bu konuda alınacak olan hizmetin profesyonel olmasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle kaş ekimi işlemleri için kişilerin hastane ortamında uzman doktor ve hemşire eşliğinde bu işlemleri sağlıklı ve kaliteli bir şekilde yaptırmaları gerekiyor.

Kaş Ekimi Sonrasında Kontrol Mevcut Mu?

Hastalara yapılan kaş ekimi sonrasında doktorlar bir takım öneri ve tavsiyelerde bulunuyorlar. Bu öneri ve tavsiyelere uymayan ya da uymasına rağmen herhangi bir sorun ile karşılaşma durumunda hastalar kontrol amaçlı doktora başvurabiliyorlar. Ancak herhangi bir sorun söz konusu değilse kontrol işlemleri için gitmeye gerek kalmıyor.

Kaş Ekiminin Kıl Kanallarına Zararı Var Mı?

Kılların bulunduğu kanallar kılcal damarlarca beslenen noktalardır. Kaş ekimi için kıl köklerinin enseden alınıp kaş bölgesine ekilmesi konusunda kıl kanallarına herhangi bir yan etkisi bulunmuyor. Ancak bu işlemlerin hijyenik bir ortamda yapılması gerekiyor. Aksi takdirde enfeksiyon gibi istenmeyen durumlar baş gösterebiliyor ve bu da tedavi sürecini uzatan önemli etkenlerin başında geliyor.

Saç ekimi ile ilgili tüm bilgileri de hizmetlerimiz bölümünden bilgi alabilirsiniz.